Even voorstellen

Kia ora

Leuk dat je op onze website terecht bent gekomen.

Wij zullen ons zelf even voorstellen, wij zijn Peter en Nicole Momberg.
Tijdens een gemeenschappelijke campervakantie door West-Australië leerden wij elkaar kennen. Onze eerste vakantiereis reis hierna was Singapore. Nicole wilde graag een keer Chinees Nieuwjaar meemaken. Vanaf die tijd zijn we nog naar Londen en Parijs geweest en we zijn zelfs weer terug gegaan naar Australië, maar deze keer gingen we naar het Oosten toe van Australië.

In 2016 gingen we voor het eerst samen naar Nieuw-Zeeland toe (beide waren hier al een keertje eerder geweest) tijdens deze reis werden de plannen gemaakt om een baan te gaan vinden in Nieuw-Zeeland en vervolgens de grote stap in het onbekende te gaan maken, namelijk emigreren naar Nieuw-Zeeland. Op 27 december 2016 gaat onze grote reis dan daadwerkelijk beginnen.

Door middel van het bij houden van onze blog (aangezien niet al onze volgers op Facebook zitten) proberen wij het thuisfront en degene die geïnteresseerd zijn onze avonturen hier op de hoogte te houden. Hoe vaak ik hier een verhaal ga schrijven ligt aan het geen wat er allemaal om ons heen gaat gebeuren, in het begin zal dit misschien wel vaak het geval zijn aangezien heel veel dingen nu nog nieuw voor ons zijn.

Na een half jaar in Nieuw-Zeeland te zijn sloeg het noodlot toe, ik kreeg een beroerte, mijn rechterzijde was geheel uitgeschakeld. Gelukkig gebeurde dit allemaal op een zaterdag waardoor Peter bij mij was, door de weeks zou het fataal voor mij zijn geweest. Ik heb toen 3 maanden in het ziekenhuis gelegen. Toen ik uit het ziekenhuis werd ontslagen heb ik vanuit de Nieuw-Zeelandse overheid gelijk een verzorger gekregen voor een paar uur per dag.
Uiteindelijk hebben we toch besloten om terug te keren naar Nederland. Eind mei 2019 zijn Peter en ik weer terug gekomen omdat de nazorg hier een stuk beter is dan in Nieuw-Zeeland.

We gaan nog steeds door met het houden van vakanties en uitstapjes en proberen die zo snel mogelijk op deze website te plaatsen. Onze eerste grote reis sinds we terug zijn gekomen was naar Duitsland en Oostenrijk.
Omdat we er zelf regelmatig tegen aanlopen dat bezienswaardigheden niet of slecht toegankelijk zijn voor rolstoelen gaan we dit zoveel mogelijk vermelden op onze website zodat bezoekers van onze website alvast op de hoogte zijn van wat ze kunnen verwachten.
Wij hopen dat de problemen die wij zijn tegengekomen in de tussentijd verholpen zijn (we blijven dromen).